En god rödvins sås.

En ganska enkel rödvins sås går att göra på många sätt. Jag gör buljongen ofta på fond av märgben, men är lite bökigt. Finns många bra buljonger i flaska man kan använda, eller så kokar man ur stekpannan när man stekt köttet med vatten och häller i kastrullen med grunden man förbereda. Bryn lite lök i botten med smör och bryn lite tomat purre om du vill reda med bottten redning så ha i lite vetemjöl. Fyll på med lite vatten och rör om, sätt i din fond från flaska eller tärning(markatta) är bra. Låt sjuda en stund, lägg sen i lite balsamico vinäger rödvin och hacka ned lite färsk timjan, sjud en bra stund och lägg en stor klick smör i, krydda med vitpeppar och salt. Vill man har man ingen redning i och har i lite grädde, eller reder med lite majsena i rödvin på slutet.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *